Järvamaa ja Põhja-Eesti toidupiirkonna maavõistlus “Parim Lumepallisupp 2025”

Järvamaa kokad heitsid kinda Põhja-Eesti toidupiirkonnale kutsudes sealsed kokad võistlema parima lumepallisupi valmistamises. Konkurents oli tihe, kuid võit jäi seekord siiski Järvamaale.
Järvamaad esindasid :
* Marika Kasvand, Järvamaa Kutsehariduskeskuse õpetaja ja õpilane Sten Markus
* Ave-Triin Eidemiller, Wabakohviku perenaine Paides
* Sirli Bull, Järva valla toitlustuse peaspetsialist
* Kristo Randväli, BBQ LABOR
Põhja-Eesti nimel kokkasid :
* @Urve Hang, Moe mõisa cateringi kokk
* Marge Salumäe, Mäehansu talu perenaine
* Andrei Polištšuk, Siidrifarmi peakokk
* Lauri Loit , Vergi Sadam & Restoran Wirkes’ peakokk
HINDAJATEKS oli kutsutud oma ala asjatundjad, kes on kas igapäevaselt toiduga seotud või kes lihtsalt naudib erinevaid maitseid:
Taigo Lepik – Eesti Peakokkade Ühenduse president
Martha-Beryl Grauberg – ETV Terevisiooni saatejuht
Ene Lill – toidu semiootik, koolitaja ja Põhja-Eesti toidu raamatu autor
Agnes Kurvits – Raplamaa Partnerluskogu – konsultant

Kajastused meedias:

GALERII ⟩ Parimat lumepallisuppi tehakse ikkagi Järvamaal

Lumepallisupp pääses rambivalgusesse! – Kohalik Toit

Sündmuse korraldamist vedasid eest Kristina Gudinas Lõuna-Järvamaa koostöökogu konsultant
(Eesti Toidupiirkond 2022- Järvamaa projektijuht) ja Eha Paas Põhja-Eesti toiduprojekti juht
Lumepallisupi võistlus toimus LEADER koostööprojektide Lõuna-Järvamaa koostöökogu ja Järva Arengu Partnerite “Piirkondade väärtus kasvab koostöös” ja “Põhja-Eesti Paepealsed maitsed” raames.
Kaasrahastas Euroopa Liit